Interview Question

Standard format to present your C.V.

                                        Curriculum Vitae

Name
full address
zaaaaaXXX,
XXXXX,                                                                         Email       : XXXXX@XXXX.in
KR Puram, Bangalore,                                                 Contact no: 1111111111(M)
560036.   

CAREER OBJECTIVE                             

Intend to build a career with leading corporate of hi-tech environment with committed & dedicated people, which will help me to explore myself fully and realize my potential.


SOFTWARE PROFICIENCY                  
Languages
C, C++

Database

Oracle 8i,MS-SQL
Operating Systems
Windows 98, 2000,XP
Web Designing
JAVA SCRIPT, HTML, XML, CSS

Development Methodology

Object Oriented Programming

 




ACADEMIC QUALIFICATIONS
EXAM / DEGREE
YEAR
NAME OF INSTITUTE
UNIVERSITY / BOARD
PERCENTAGE
B.Tech. (I.T.)
2005
xyz

xyz
79.8%
12th Board
2000
xyz
xyz
62.8%
10th Board
1997
xyz


xyz
70.34%

PROJECT DETAILS
Project Title
Pro Poor e-Governance initiatives in Uttaranchal 
Company
XXXXXXX/Academic
Platform
J2EE platform using IBM DB2 as backend
Description

Role 
Designed ,developed and tested.



PERSONAL PROFILE
Nationality     :                 Indian
Gender          :                 Male
Date of Birth  :                 01st June 1991
Status           :                 Unmarried


 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




1.If 2x-y=4 then 6x-3y=?
(a)15
(b)12
(c)18
(d)10

Ans. (b)
2.If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

(a)12
(b)8
(c)16
(d)6

Ans. (b)

3. (1/10)18 - (1/10)20 = ?
(a) 99/1020
(b) 99/10
(c) 0.9
(d) none of these
Ans. (a)

4.Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins
and Pipe C can
empty the same in 40 mins.If all of them work
together, find the time
taken to fill the tank
(a) 17 1/7 mins
(b) 20 mins
(c) 8 mins
(d) none of these
Ans. (a)

5. Thirty men take 20 days to complete a job working 9
hours a day.How
many hour a day should 40 men work to complete the
job?
(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs
Ans. (b)
6. Find the smallest number in a GP whose sum is 38
and product 1728
(a) 12
(b) 20
(c) 8
(d) none of these
Ans. (c)

7. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms
downstream in 4
hrs.Find the speed of the boat in still water and the
speed of the
water current?
(a) 1/2 kmph
(b) 7/12 kmph
(c) 5 kmph
(d) none of these
Ans. (b)

8. A goat is tied to one corner of a square plot of
side 12m by a rope
7m long.Find the area it can graze?
(a) 38.5 sq.m
(b) 155 sq.m
(c) 144 sq.m
(d) 19.25 sq.m
Ans. (a)

9. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a
tube station. He
found that if he walks down 26 steps, he requires 30
seconds to
reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs
he would only
require 18 seconds to get to the bottom. If the time
is measured from
the moment the top step begins to descend to the
time he steps off
the last step at the bottom, find out the height of
the stair way in
steps?
Ans.46 steps.

10. The average age of 10 members of a committee is
the same as it was
4 years ago, because an old member has been replaced
by a young
member. Find how much younger is the new member ?
Ans.40 years.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

CISCO

Interview Procedure :


The written test is followed by a lengthy technical interview. The interview may last up to 1 hour or more. It is entirely technical with questions on all basic fundamentals.
The written test consists of three sections based on the MCQ pattern. Each section has 30 questions. There is a choice between Section 2 and Section 3 and only one has to be done.
Section 1 is based on basic digital electronics.
Section 2 is software oriented
Section 3 is advanced digital electronics with questions on setup, hold time, clock violation etc.

About The Company


Cisco Systems is the worldwide leader in networking for the Internet. Cisco provides end-to-end networking solutions. Cisco sells its products in approximately 115 countries .Cisco is one of America's greatest corporate success stories. Since shipping its first product in 1986, the company has grown into a global market leader that holds No. 1 or No. 2 market share in virtually every market segment in which it participates. Since becoming a public company in 1990, Cisco's annual revenues have increased from $69 million in that year to $12.2 billion in fiscal 1999. As measured by market capitalization, Cisco is among the largest in the world.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COMPUTER AWARENESS TEST



1.In the command scanf, h is used for

Ans. Short int


2.A process is defined as

Ans. Program in execution


3.A thread is

Ans. Detachable unit of executable code)


4.What is the advantage of Win NT over Win 95

Ans. Robust and secure


5.How is memory management done in Win95

Ans. Through paging and segmentation


6.What is meant by polymorphism

Ans. Redfinition of a base class method in a derived class


7.What is the essential feature of inheritance

Ans. All properties of existing class are derived


8.What does the protocol FTP do

Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification


9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol

Ans. Connection oriented


10.Why is a gateway used

Ans. To connect incompatible networks


11.How is linked list implemented

Ans. By referential structures


12.What method is used in Win95 in multitasking

Ans. Non preemptive check


13.What is meant by functional dependency


14.What is a semaphore

Ans. A method synchronization of multiple processes


15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /

Ans.( ) , ++, /


16.Preorder of A*(B+C)/D-G

Ans.*+ABC/-DG

18. B-tree (failure nodes at same level)



19. Dense index (index record appers for every search -key in file)


20.What is the efficiency of merge sort

Ans. O(n log n)


---------------------------------------------------------------------------------


QUANTITATIVE SECTION



1.In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

A.y/(x + y)
B.x/xy
C.x/(x + y)
D.y/xy

Ans.C


2.What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A.16
B.24
C.30
D.64

Ans.D


3.If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A.0
B.1
C.-1
D.4

Ans.B


4.A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.

A.Rs.90
B.Rs.1.00
C.Rs.3.00
D.Rs.8.00

Ans.C


5.There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems

A.36
B.72
C.60
D.100

Ans.B


6.In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A.0
B.3
C.4
D.5

Ans.B


7.If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A.1/4
B.1/2
C.1
D.2

Ans.C


8. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

(A) b < a
(B) b > a
(C) b = a
(D) b >= a

Ans. A


9. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

Ans. C


10. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)

Ans. D


11. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7
B. 8
C. 11
D. 12

Ans.C


12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30
B. 40
C.58
D. 60

Ans. B

13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.-5
B. 4
C. 2
D. 8

Ans. D
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


ANALYTICAL ABILITY


1. The office staff of XYZ corporation presently consists of three bookeepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G, H. The management is planning to open a new office in another city using 2 bookeepers and 3 secretaries of the present staff . To do so they plan to seperate certain individuals who don't function well together. The following guidelines were established to set up the new office
I. Bookeepers A and C are constantly finding fault with one another and should not be sent together to the new office as a team
II. C and E function well alone but not as a team , they should be seperated
III. D and G have not been on speaking terms and shouldn't go together
IV Since D and F have been competing for promotion they shouldn't be a team

1.If A is to be moved as one of the bookeepers,which of the following cannot be a possible working unit.

A.ABDEH
B.ABDGH
C.ABEFH
D.ABEGH

Ans.B


2.If C and F are moved to the new office,how many combinations are possible

A.1
B.2
C.3
D.4

Ans.A


3.If C is sent to the new office,which member of the staff cannot go with C

A.B
B.D
C.F
D.G

Ans.B


4.Under the guidelines developed,which of the following must go to the new office

A.B
B.D
C.E
D.G

Ans.A


5.If D goes to the new office,which of the following is/are true

I.C cannot go
II.A cannot go
III.H must also go

A.I only
B.II only
C.I and II only
D.I and III only

Ans.D


2.After months of talent searching for an administrative assistant to the president of the college the field of applicants has been narrowed down to 5--A, B, C, D, E .It was announced that the finalist would be chosen after a series of all-day group personal interviews were held.The examining committee agreed upon the following procedure

I.The interviews will be held once a week
II.3 candidates will appear at any all-day interview session
III.Each candidate will appear at least once
IV.If it becomes necessary to call applicants for additonal interviews, no more 1 such applicant should be asked to appear the next week
V.Because of a detail in the written applications,it was agreed that whenever candidate B appears, A should also be present.
VI.Because of travel difficulties it was agreed that C will appear for only 1 interview.

1.At the first interview the following candidates appear A,B,D.Which of the follwing combinations can be called for the interview to be held next week.

A.BCD
B.CDE
C.ABE
D.ABC

Ans.B


2.Which of the following is a possible sequence of combinations for interviews in 2 successive weeks

A.ABC;BDE
B.ABD;ABE
C.ADE;ABC
D.BDE;ACD

Ans.C


3.If A ,B and D appear for the interview and D is called for additional interview the following week,which 2 candidates may be asked to appear with D?

I. A
II B
III.C
IV.E

A.I and II
B.I and III only
C.II and III only
D.III and IV only

Ans.D


4.Which of the following correctly state(s) the procedure followed by the search committee

I.After the second interview all applicants have appeared at least once
II.The committee sees each applicant a second time
III.If a third session,it is possible for all applicants to appear at least twice

A.I only
B.II only
C.III only
D.Both I and II

Ans.A


3. A certain city is served by subway lines A,B and C and numbers 1 2 and 3
When it snows , morning service on B is delayed
When it rains or snows , service on A, 2 and 3 are delayed both in the morning and afternoon
When temp. falls below 30 degrees farenheit afternoon service is cancelled in either the A line or the 3 line,
but not both.
When the temperature rises over 90 degrees farenheit, the afternoon service is cancelled in either the line C or the
3 line but not both.
When the service on the A line is delayed or cancelled, service on the C line which connects the A line, is delayed.
When service on the 3 line is cancelled, service on the B line which connects the 3 line is delayed.

Q1.  On Jan 10th, with the temperature at 15 degree farenheit, it snows all day. On how many lines will service be
       affected, including both morning and afternoon.

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

Ans. D

Q2. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees farenheit it begins to rain at 1 PM. What is the minimum number
      of  lines on which service will be affected?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

Ans. C

Q3. On which of the following occasions would service be on the greatest number of lines disrupted.

(A) A snowy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
(B) A snowy morning with the temperature at 45 degree farenheit
(C) A rainy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
(D) A rainy afternoon with the temperature at 95 degree farenheit

Ans. B

4. In a certain society, there are two marriage groups, red and brown. No marriage is permitted within a group. On marriage, males become part of their wives groups; women remain in their own group. Children belong to the same group as their parents. Widowers and divorced males revert to the group of their birth. Marriage to more than one person at the same time and marriage to a direct descendant are forbidden

Q1. A brown female could have had
I. A grandfather born Red
II. A grandmother born Red
III Two grandfathers born Brown

(A) I only
(B) III only
(C) I, II and III
(D) I and II only

Ans. D

Q2. A male born into the brown group may have

(A) An uncle in either group
(B) A brown daughter
(C) A brown son
(D) A son-in-law born into red group

Ans. A

Q3. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

(A) A brown male marrying his father's sister
(B) A red female marrying her mother's brother
(C) A widower marrying his wife's sister
(D) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband

Ans. B

Q4. If widowers and divorced males retained their group they had upon marrying which of the following would be permissible ( Assume that no previous marriage occurred)

(A) A woman marrying her dead sister's husband
(B) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband
(C) A widower marrying his brother's daughter
(D) A woman marrying her mother's brother who is a widower.

Ans. D

5. I. All G's are H's
II. All G's are J's or K's
III All J's and K's are G's
IV All L's are K's
V All N's are M's
VI No M's are G's

Q1. If no P's are K's which of the following must be true
(A) No P is a G
(B) No P is an H
(C) If any P is an H it is a G
(D) If any P is a G it is a J

Ans. D

Q2. Which of the following can be logically deduced from the stated conditions

(A) No M's are H's
(B) No H's are M's
(C) Some M's are H's
(D) No N's are G's

Ans. D

Q3. Which of the following is inconsistent with one or more conditions

(A) All H's are G's
(B) All H's are M's
(C) Some H's are both M's and G's
(D) No M's are H's

Ans. C

Q4. The statement  "No  L's are J's" is

I. Logically deducible from the conditions stated
II Consistent with but not deducible from the conditions stated
III. Deducible from the stated conditions together with the additional statements "No J's are K's"

(A) I only
(B) II only
(C) III only
(D) II and III only

Ans. D
SECTION 1 -- DIGITAL SECTION


1. In order to find out stack fault of a three input nand gate how many necessary input vectors are needed ?


2. What is parity generation ?
3. A nand gate becomes ___ gate when used with negative logic ?


4. What is the advantage of cmos over nmos ?


5. What is the advantage of syncronous circuits over asynchronous circuits ?


6. What is the function of ALE in 8085 ?


7. A voice signal sample is stored as one byte. Frequency range is 16 Hz to 20 Hz. What is the memorysize required to store 4 minutes voice signal?


8. What will the controller do before interrupting CPU?


9. In a normalised floating point representation, mantissa is represented using 24 bits and exponent with 8 bits using signed representation. What is range ?

10. The stack uses which policy out of the following-- LIFO, FIFO, Round Robin or none of these ?


11. Where will be the actual address of the subroutine is placed for vectored interrupts?


12. Give the equivalent Gray code reprasentation of AC2H.


13.What is the memory space required if two unsigned 8 bit numbers are multiplied ?

14. The vector address of RST 7.5 in 8085 processor is _______.

Ans. 003C (multiply 7.5 by 8 and convert to hex)
15. Subtract the following hexadecimal numbers--- 8416 - 2A16
16. Add the following BCD numbers--- 1001 and 0100


17. How much time does a serial link of 64 Kbps take to transmit a picture with 540 pixels.


18. Give the output when the input of a D-flip flop is tied to the output through the XOR gate.

19. Simplify the expression AB + A( B + C ) + B ( B + C )

20. Determine the logic gate to implement the foolowing terms--ABC, A+B+C
21. Implement the NOR gate as an inverter.

22. What is the effect of temperature on the Icb in a transistor

23. What is the bit storage capacity of a ROM with a 512*4 organisation?

24. What is the reason of the refresh operation in dynamic RAM's ?


25. Suppose that the D input of a flip flop changes from low to high in the middle of a clock pulse.Describe what happens if the flip flop is a positive edge triggered type?

26. How many flip flops are required to produce a divide by 32 device ?


27. An active HIGH input S-R latch has a 1 on the S input and a 0 on the R input. What state is the latch in?


28. Implement the logic equation Y = C^BA^ + CB^A + CBA with a multiplexer. (where C^ stands for C complement)


29.Equivalent Gray code reprasentation of AC2H.

30. What does a PLL consist of ?

We advice you to know the design of PLL as questions pertaining to this may be asked

SECTION 2 - SOFTWARE SECTION
1. The starting location of an array is 1000. If the array[1..5/...4] is stored in row major order, what is the location of element [4,3]. Each word occupies 4 bytes.


2. In a tertiary tree, which has three childs for every node, if the number of internal nodes are N, then the total number of leaf nodes are


3. Explain the term "locality of reference" ?


4. What is the language used for Artificial Intelligence
Ans: lisp

5. What is the character set used in JAVA 2.0 ?
Ans: Unicode

6. char a =0xAA ;
int b ;
b = (int) a ;
b = b >> 4 ;
printf("%x",b);

What is the output of the above program segment ?


7. struct s1 { struct { struct { int x; } s2 } s3 }y;
How does one access x in the above given structure definition ?


8. Why there is no recursion in Fortran ?

Ans. There is no dynamic allocation.


9. What is the worst case complexity of Quick sort?

Ans. O(n2)


10. What will be sequence of operating system activities when an interrupt occurs ?


11. In a sequential search, what is the average number of comparisons it takes to search through n elements ?

Ans: (n+1)/2.


12. What is the size of the array declared as double * X[5] ?

Ans. 5 * sizeof ( double * )


13. A binary search tree with node information as 1,2,3,4,5,6,7,8 is given. Write the result obtained on preorder traversal of the binary search tree ?

Ans : 53124768


14. If size of the physical memory is 232-1, then what is the size of the virtual
memory ?


15. S -> A0B
A-> BB|0
B-> AA|1
How many strings of length 5 are possible with the above productions?


16. (3*4096+15*256+3*16+3). How many 1's are there in the binary representation of the result ?

Ans. 10


17. In memory mapped I/O how is I/O is accessed ?


18. What is the use of ALE in 8085 ?

Ans To latch the lower byte of the address.


19. If the logical memory of 8 X 1024 is mapped into 32 frames, then the number of bits for the logical address are____ ?

Ans. 13

20. Context free grammar is useful for which purpose ?


21. In ternary number representation, numbers are represented as 0,1,-1.(Here -1 is represented as 1 bar.) How is 352/9 represented in ternary number representation?


22. There are processes which take 4,1,8,1 machine cycles respectively. If these are executed in round robin fashion with a time quantum of 1, what is the time it take for process 4 to complete ?

Ans. 9


23. The minimum frequency of operation is specified for every processor because......
a)for interfacing slow peripherals
b)dynamic memory refreshing.
c)to make compatible with other processor.


24. For linked list implementation , which search is not applicable ?

Ans: Binary search.


25. Each character is represented by 7 bits, 1 bit is used to represent error bit and another bit for parity. If total number of bits transmitted is 1200 bits, then what is the number of symbols that can be transmitted ?

Ans: 133


26. Explain set associativity of cache ?


27. Write the postfix form of the following expression .
A+[[(B+C)+(D+E)*F]/G]


28. What is the function of the linker?


29. void f(int y)
{
struct s *ptr;
ptr = malloc (sizeof (struct)+99*sizeof(int));
}

struct s{
int i;
float p;
};

when free (ptr) is executed, then what will happen?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sample Question Paper

1.  The starting location of an array is 1000. If the array[1..5/...4] is stored in row major order, what is the location of element[4][3]. Each work occupies 4 bytes. 
     2.      If the number of leaves in a binary tree are N, then the total number of internal nodes........(Assume complete binary tree)
ANS: N-1
3.       The locality of reference means.............
4.       If two ausigned 8 bit numbers are multiplied what is the memory space required...............
5.       The vector address of RST 7.5 is ............
ANS: 003C (multiply 7.5 by 8 and convert to hex)
6.      int b = 0xAA;
b>>4;
printf("%x",b);
What is the output of the above program....
7.      struct s1 { struct { struct {int x;}s2}s3}y;
How to access x? ANS: y.s3.s2.x
8.      Why there is no recursion in Fortran?
ANS: There is no dynamic allocation
9.      What is the worst case complexity of Quick sort?
ANS: O(n^2)
10.  Quick sort uses..............
Ans: Divide and conquer
11.   In a sequential search, the time it takes to search through n elements is
12.  What is the size of the array declared as double * X[5]
ANS: 5* sizeof (double *)
13.  A binary search tree is given and asked to write the preorder traversal result.
14.  If size of the physical memory is 2^32-1, then the size of virtual memory......
15.   S-> A0B
 A-> BB|0
 B-> AA|1 How many strings of length 5 are possible with the above productions??
16.  (3*4096+15*256+3*16+3). How many 1's are there in the binary representation of the result.
ANS: 10
17.   In memory mapped I/O how I/O is accessed.............
ANS: Just like a memory location (Means, I/O devices can be accessed using the instructions like mov A,M etc...)
18.   What is the use of ALE in 8085.......
ANS: To latch the lower byte of the address.
19.   If the logical memory of 8 X 1024 is mapped into 32 frames, then the number of bits for the logical address ......
ANS: 13
20.  Context free grammar is useful for...
ANS: If-then structures.
21.  In ternary number representation, numbers are represented as 0,1,-1. Here -1 is represented as - (1 bar). Then how is 352/9 represented......
22.  There are processors which take 4,1,8,1 machine cycles respectively. If these are executed in round robin fashion with a time quantum of 4, what is the time it take for process 4 to complete....

ANS: 9
23.  The minimum frequency of operation is specified for every processor because......
24.  In memory mapped I/O, what will happen if a device is identified with a 16 bit address and enabled by memory related control signals.....
25.  The reason for preferring CMOS over NMOS is....
Ans: Low power consumption.
26.  Two binary numbers A,B are given and asked to find out A-B.
27.  Each character is represented by 7 bits, 1 bit is used to represent error bit and another bit for parity. If total number of bits transmitted is 1200bits, then number of symbols that can be transmitted.......
28.  One question about the setassociativity of cache..
29.  Write the postfix form of the following expression...
A+[[(B+C)+(D+E)*F]/G]
30.  What is the function of the linker......
31.  void f(int y)
 {
  struct s *ptr;
  ptr = malloc (sizeof (struct)+ 99*sizeof(int));
 }

 struct s{
  int i;
  float p;
  };
when free(ptr) is executed, then what will happen??
system concepts:
1.      int a[5,6]
how much memory will be allocated
2.      char p[6];
char *d[10];
ans:d=(char*)p
3.      using LFU algorithm,how many page faults will occur of the pages r
1,2,1,3,4.
ans:1,4
4.      in which layer the bridges r used.
a)data link layer
b)session layer
c)physical layer
d)network layer
5.      #define d 10+10
main()
{ printf("%d",d*d);
}
6.      in a complete binary tree if the number of levels r 4 then the number of
nodes will be,
7.      if we delete a node from a balanced binary tree,how can we retain the
properties of balanced binary tree.
ans: by rotation at the nodes.
8.      in a k-way search tree with N keys, the number of node/no. of leaves=
9.      s->A0B
A->BB|1
B->AA|0
how many string can be constructed with length 5.
10.  in which of the following regular expression the srting contains
atleast 2 concetive 1's.
ans:(0+10)*||(0+1)*
11.  int i,j=1;
for(i=0;i<10;i++);
{
j=j+1;
}
printf("%d %d",i,j);

ans:10 11
12.  static char *i;
i=malloc(sizeof(char));
find the error;
ans:malloc returns void
13.  virtual memory address capacity depends on--
14.  main()
{ int i=1;
fork();
fork();
fork();
printf("%d",i);
}
how many times i will be printed
ans:8

15.  question on threads

16.  int i=0xaa
char *p;
p=(char *)i;
p=p>>4;
printf("%x",p);
ans:0x000000a;

17.  union
{ char *p;
int i;
char b;
}
main()
{
--
p=(char*)malloc(8*sizeof(char));
}
what is the size of union?

18.  enum{sunday=-1,monday,...saturday}
printf("%d %d",sizeof(wednesday),wednesday);

19.  struct x{
struct{
struct{
char ch;
} x;
}};
ans:definition wrong

20.  struct *s;
s=(struct *)malloc(10*sizeof(struct)+90*sizeof(int));
free(s);
ans:total memory deallocated
21.  one alogrithm is given:
ans:10395
22.  func()
{ int x=1;
if(x=1)
x=1000;
else
x=10;

return x;
}
what is the return value?
ans:1000



1 comment: